reede, 30. mai 2014

Suhkrustatud apelsinikoored


Mulle meeldivad tsitrusviljad - apelsinid, sidrunid, laimid - toitudesse, jookidesse ja niisama söömiseks. Maitsevad hästi ja on suurepärased C-vitamiini allikad.
Apelsinikoorte suhkrustamine oli algselt plaanis kui vihmase päeva köögiprojekt, kuid tegemise käigus selgus, et õhuniiskus mõjutab protsessi oluliselt. Järgmisel korral olen targem ja teen seda kuiva ilmaga.


Retsept:

3 apelsini koored
0,75 l vett
240 ml suhkrut

 Valmistamine:


Lõika apelsinidel ülemine ja alumine osa ära. Lõika apelsinikoor neljaks sektoriks noaga või apelsinikoorijaga. Eemalda koor. Võid kooresektoreid 24 tundi külmas vees leotada, aitab mõru maitset vähendada. Vaheta vett paar korda. 
Viiluta koored pikkupidi peenikesteks ribadeks. Aseta ribad potti, vala peale 250 ml vett ja lase keema tõusta. Keeda 3 minutit ja kurna. Vala ribadele veel 250 ml vett ja korda tegevust. 
Järgmisena lase keema tõusta  250 ml vett ja 240 ml suhkrut. Sega, kuni suhkur on lahustunud. Tõsta koored potti ja jälgi, et need oleksid vedelikuga kaetud. Kuumuta madalal tulel umbes 45 minutit. Sega aegajalt.
Tõsta ribad kahvliga välja, lase nõrguda ja aseta küpsetuspaberile. Lase kuivada umbes 8 tundi. Veereta suhkrus ja tõsta restile või küpsetuspaberile tahenema vähemalt 24 tunniks. Säilita õhukindlalt. Kasuta toitudes või söö niisama. Võid otsapidi sulašokolaadi sisse kasta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar