teisipäev, 16. detsember 2014

Šokolaadipuding

Ise kodus pudingut valmistada on nii lihtne ja see maitseb palju paremini kui kõik need poest ostetud topsi-kreemid. Natukene aega ja kokkamist ning valmibki suussulav õhuline magustoit. See siin on šokolaadipudingu retsept neljale. Kui soovid valmistada vaniljepudingut, siis jäta lihtsalt kakao lisamata.





Retsept:


500 ml piima
120 ml suhkrut
3 sl maisitärklist
80 ml kakaopulbrit
1/4 tl soola
4 suurt munakollast
1 tl vaniljeekstrakti
2 sl võid



Valmistamine:


Sõelu potti maisitärklis, kakao ja sool. Lisa suhkur ja jälgi, et kõik oleks ilusti omavahel segunenud. Lisa vähehaaval ja pidevalt segades piim (lusikatäite kaupa), et tärklist lahustada. Klopi juurde munakollased. Kuumuta keskmisel tulel pidevalt segades, kuni pudingu pinnal lõhkeb esimene mull. Seejärel keera tuli väikeseks ja kuumuta ikka pidevalt segades veel umbes minut. Tõsta tulelt ära ja vala koheselt läbi sõela kaussi. Sega kuuma pudingu hulka või ja vanilje. Kata tihedalt toidukilega ja lase jahtuda. Hoia külmas vähemalt 3 tundi. Vispelda läbi ja tõsta magustoidukaussidesse. Serveeri.



1 kommentaar: