neljapäev, 15. mai 2014

Rummi-rosina kohupiimakook

Neile, kes armastavad kakaod rummiga või rummi-rosina jäätist, meeldib kindlasti ka see kook. Kellele rummi maitse ei meeldi, võib selle asendada näiteks 6 cl Irish Creamiga.
Alguses oli mul plaan küpsetada põhi purustatud šokolaadiküpsiste ja või segust, aga šokolaadiküpsiseid lihtsalt ei jää kunagi üle. Kes soovib siiski proovida põhja valmistamiseks sellist varianti siis - 170g (375 ml) purustatud šokolaadiküpsiseid, 40g suhkrut, 30g kakaopulbrit ja 50g sulatatud võid. Küpsetada 10-12 minutit 200 kraadises ahjus.




Retsept:


3 dl jahu
180 g suhkrut
125 g võid
2 spl külma vett
400g kohupiima
4 sl kakaod
3 muna
100 g hapukoort
2 dl rosinaid
4 cl tumedat rummi



Valmistamine:

Põhi:
1. Tükelda 125 g võid.
2. Sega omavahel 3 dl jahu, 4 spl kakaod ja 4 spl suhkrut. Lisa võitükkidele ja näpi need jahuga sõmeraks. (võib ka noaga hakkida või köögikombainis sõmera liiva taoliseks puruks segada)
3. Lisa 2 spl külma vett ja sõtku kiirelt ühtlaseks massiks.
4. Suru taigen lahtikäiva koogivormi põhja ja aseta vähemalt pooleks tunniks külmkappi.
5. Küpseta 200-kraadises ahjus u 15 minutit.
 

Kate:
6. Mikserda keskmisel kiirusel kohupiim (kasutasin 2 pk vanillikohupiima), ülejäänud suhkur, kakao ja 2 spl jahu kuni segu muutub kreemjaks.
7. Jätka mikserdamist ja lisa ükshaaval munad.
8. Lisa hapukoor, rumm ja rosinad, mikserda madalal kiirusel. Vala segu küpsenud koogipõhjale.
9. Aseta ahju põhja kauss veega - küpsemise ajal peab olema piisavalt niiskust, et kohupiimakate ei lõheneks. Küpseta 230 kraadises ahjus 10 minutit, seejärel reguleeri ahi 120 kraadile ja küpseta veel 60 min. Küpsetamise alguses võib vormi ka fooliumiga katta.
Kui võtad koogi ahjust välja siis libista noaga koogi servad vormi küljest lahti. Lase jahtuda ja eemalda vormi lahtikäiv osa. Aseta kook külmkappi. Serveeri külmalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar