kolmapäev, 21. mai 2014

Kohvijäätis

Jäätis kohvisõpradele. Ideaalne lõpetama lõunasööki või niisama palava ilmaga nautimiseks. Serveeri koos endale meeldivate lisanditega (nt. pähklite, mandlite või beseetükkidega) või ilma.

 

Retsept: 

400 g vahukoort
300 g kondenspiima
Kanget espressot (2 väikest mokatassitäit)
4 cl kohvilikööri (soovi korral)


Valmistamine:

Vahusta koor ja sega ettevaatlikult kondenspiimaga.  Lisa külm espresso ja liköör. Sega õrnalt. Vala segu jäätisemasinasse ja valmista jäätis.Seejärel tõsta mass karpi ja aseta umbes 4.tunniks sügavkülma. Kui jäätisemasinat ei ole, siis vala jahtunud segu madalasse nõusse või karpi ja tõsta sügavkülma - lase seista umbes tund, seejärel vahusta 3 korda iga poole tunni möödudes, et ei tekiks jääkristalle ja lõpptulemus oleks kreemjas ja õhuline.
Veereta jäätisekulbiga pallid ja serveeri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar