reede, 6. juuni 2014

Rabarberikook muretaigna põhjaga

Plaan oli küpsetada klassikaline muretaigna põhja- ja biskviitkattega rabarberikook. Aga kuna ilmad lähevad järjest soojemaks ja jäätisetegemisest jääb kogu aeg munavalgeid üle, siis kate on hoopis besee. Järgmisel korral, kui ma seda kooki teen, siis keedan rabarberid ja apelsinikoored enne suhkruga läbi ja lisan 3 spl tärklist nagu ühes eelmises koogis siin. Ainuke vahe ongi selles, et kate on ilma kookoshelvesteta.




Retsept:

125 g võid
3 dl jahu
2 spl jääkülma vett
3-4 jämedat rabarberivart
3 spl pruuni suhkrut rabarberitele 
riivitud apelsinikoort (või suhkrustatud apelsinikoort või sukaadi)
1,5 dl suhkrut
3 munavalget 

Valmistamine:

Tükelda või. Sega omavahel jahu ja suhkur. Lisa võitükkidele ja näpi need jahuga sõmeraks. (võib ka noaga hakkida või köögikombainis sõmera liiva taoliseks puruks segada). Lisa 2 spl külma vett ja vajuta kiirelt ühtlaseks massiks. Suru taigen lahtikäiva koogivormi põhja ja külgedele ning aseta vähemalt pooleks tunniks külmkappi. Torka kahvliga taigna põhja sisse mõned augud, et põhi ühtlaselt küpseks.
Küpseta 200 kraadises kuumuses umbes 12 minutit.

Pese rabarberid ja tükelda, sega hulka riivitud apelsinikoor või sukaad. Laota segu küpsenud koogipõhjale ja puista üle 3 spl pruuni suhkruga (kasutasin demerara suhkrut).

Vahusta 3 munavalget ja näpuotsatäis soola tugevaks vahuks. Seejärel nirista juurde ülejäänud suhkur ja vahusta veel 2 minutit. Laota vaht rabarberitele ja küpseta 175 kraadises ahjus umbes 15 minutit. Lase jahtuda ja serveeri.


1 kommentaar:

  1. Dapatkan Aplikasi Sabung Ayam Live di Situs www.ayamkari.net Sekarang juga !

    Tonton pertandingan Live secara Online menggunakan Smartphone kamu, Pertandingan Sabung Ayam Live Terbesar di Asia !
    Informasi selengkapnya hubungi :
    WA : +62812-2222-995
    BBM : BOLAVITA

    VastaKustuta