neljapäev, 8. mai 2014

Kookosekook

Kookosesõpradele. See kook tuleb nii välimuselt kui ka maitselt parem, kui kookoshelbed on tõepoolest helbed. Küpsetamise ajal moodustub kolm kihti - tihkem põhi, kreemjas vahekiht ja krõbe kookosekiht. Kahjuks õnnestus poest leida ainult vaeseomaks jahvatatud kookosepuru ja see efekt ei olnud nii tuntav. Maitse oli kõigest hoolimata super.




Retsept:

150g suhkrut
100g võid
50g jahu
4 muna
0,5 tl küpsetuspulbrit
2,5 dl kookoshelbeid
2,5 dl piima
1 tl sidrunikoort või 0,25 tl muskaatpähklit.
Soola

Valmistamine:

1. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, riivitud sidrunikoor ja näpuotsatäis soola.
2. Mikserda teises kausis suhkur ja sulatatud või.
3. Lisa munad. Mikserda ühtlaseks.
4. Vala juurde jahusegu, kookoshelbed ja piim. Mikserda läbi.
5. Kalla taigen 23 cm läbimõõduga võitatud vormi. Võid valida nii ümara kui kandilise vormi.
6. Jälgi, et vormi servad ei oleks liiga madalad, sest kook kerkib küpsetamise ajal.
7. Küpseta 175 kraadise ahju alumises kolmandikus 35-40 minutit või kuni kook on pealt kuldpruun .
8. Lase enne serveerimist täielikult jahtuda.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar