laupäev, 2. august 2014

Krõbedad ja vürtsikad kanatiivad


Tugitoolisportlaste lemmikretsept! Krõbedad ja vürtsikad kanatiivakesed, mida on kõige parem nautida teleka ees näiteks kasvõi jalgpalli vaadates. Juurde võiks pakkuda sinihallitusjuustu-dipikastet ning varsselleri-, kurgi- või porgandijuppe. Kõik see kokku sobib suurepäraselt ka klaasi külma õllega.





Retsept:

1 kg kanatiibu
2 küüslauguküünt
0,5 tl soola
0,5 tl pipart
paar kuivatatud tšillikauna
vett

Kaste:

1,5 dl vürtsikat kastet
2 spl sulatatud võid



Sinihallitusjuustuga dipikaste:
 

1 dl maitsestamata jogurtit  
1 dl majoneesi
sinihallitusjuustu (väikesteks tükkideks murendatud)
jahvatatud musta pipart
1 spl sidruni- või laimimahla


Valmistamine:


Aseta kanatiivakesed potti koos küüslauguküünte, tšilli, soola ja pipraga. Lisa vett niipalju, et kanatiivad oleksid kaetud. Lase keema tõusta, keera tuli väikseks ja hauta 15 minutit. Nõruta ja tõsta küpsetuspaberile. (Kui oled ostnud tükeldamata kanatiivad, siis lõika need liigeste kohalt kolmeks osaks. Vaja läheb kahte alumist osa. Ülemised pane kõrvale, nendest saab keeta hea puljongi.)
Sega omavahel vürtsikas kaste ja sulavõi. Kasutasin vürtsikaks kastmeks omavalmistatud tšillimoosi, aga võid kasutada ükskõik millist vürtsikat kastet, kasvõi näiteks tabascot. Tõsta kanatiivad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pintselda pealt kergelt kastmega üle. Küpseta 200 kraadises kuumuses 30 minutit. Kuumad kanatiivad tõsta suurde kaussi ja vala üle järelejäänud kastmega. Sega või raputa kaussi, et kõik kanatiivad saaksid ühtlaselt kaetud.


Serveerimiseks juppideks lõigatud kurke, sellerivarsi ja porgandeid ning sinihallitusjuustuga dipikastet või mõnda muud kastet.

Kuigi võib tunduda imelik, et kana enne küpsetamist hautada, siis tegelikult see protsess laseb liigsel rasval välja keeda. Maitse muutub sellest ainult paremaks.
Kes enne hautada ei soovi, võib tiibade ahjus küpsetamise aega pikendada ühe tunnini.



4 kommentaari: