neljapäev, 22. mai 2014

Rugelach küpsised

Neid küpsiseid ma ei ole varem teinud. Taigen on küll valmis olnud, aga lõpuks olen küpsetanud ikka midagi muud - ploomimoosiga kooke või õunapirukat. Täidise retsepti panin mitmest erinevast kokku. Mitmetes blogides ja saitidel olid soovitused erinevad - ploomimoos ja röstitud pähklid, aprikoosimoos ja kookoshelbed, suhkur, kaneel ja rosinad-pähklid. Otsustasin lõpuks kookoshelveste ja maasika-mustikamoosi kasuks, kuna see on kõige paksem moos mul praegu kodus.



Retsept:

Taigen:
200 g kreemjuustu
200 g jahu
200 g võid
suhkrut taigna rullimiseks

Täidis: 
kookoshelbeid
paksemat moosi (ploomi, aprikoosi või muud)
soovi korral pähkleid ja rosinaid, suhkru ja kaneelisegu.


Valmistamine:

Võta või paar tundi varem külmkapist välja. Sega või ja kreemjuust omavahel. Lisa jahu ja sega kiiresti taignaks. Ära üle sega, taigen peab jääma mure. Kui teed köögikombainis, siis pane külm või, kreemjuust ja jahu köögikombaini ja sega märja liiva taoliseks puruks. Suru taigen palliks, paki toidukilesse aseta külmkappi paariks tunniks või terveks ööks. 
Lõika taigen neljaks tükiks. Puista töölauale suhkrut või suhkru-kaneeli segu. Vormi taigen kätega kergelt ümaraks ja rulli suhkrusel laual umbes 22.cm läbimõõduga kettaks. Suhkur ei lase taignal laua külge kleepuda. Määri taignale õhuke kiht moosi ja puista üle kookoshelvestega (või rosinate ja pähklitega). Lõika ketas 12 sektoriks ja rulli laiemast otsast alates kokku - nagu mini sarvesaiad. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 180 kraadises ahjus umbes 15-20 minutit. Lase jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar