teisipäev, 1. juuli 2014

Mannavaht kakaoga

See on magustoit lapsepõlvest, mida lasteaias pakuti päris tihti ja oli ka üks mu lemmikuid. Kuigi tol ajal jäeti see päris tihti vahustamata ja oli lihtsalt kakao-mannapuder piimaga. Praegu meeldib see mulle kindlasti vahustatuna, mitte nii tihkena ja ilma piimata.


Retsept:

1 l piima
1 dl mannat
6 spl suhkrut
4 spl kakaod

 

Valmistamine:

Sega omavahel suhkur ja kakao. Kuumuta piim ja lisa kakao-suhkrusegu pidevalt segades. Jälgi, et kakao ei jääks tükki. Võib teha ka nii - lisa kakao-suhkrusegule mõned supilusikatäied kuuma piima ja sega, kuni tekib ühtlane pasta. Lisa see piimale.
Lase kakao keema tõusta ja nirista juurde manna peenikese joana pidevalt segades, et puder ei jääks tükki. Lase pudrul minut või paar vaiksel tulel podiseda, et see pakseneks, tulemus peaks jääma siiski pigem vedelapoolne. Lase jahtuda, parim on teha seda jäätükkidega veevannis. Vahusta. Serveeri marjade või kui soovid siis piimaga.

Need, kes eelistavad tihkemat mannavahtu, peaksid lihtsalt manna kogust natuke suurendama. Mitte palju, sest manna paisub päris tublisti ja kui puder on liiga paks, ei tule sellist siidist ühtlast vahtu.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar