Retsept:
3 tomatit
2 küüslauguküünt
1 jalopeno pipar (röstitud)
0,5 paprikat
0,5 punast sibulat
1 spl oliivõli
poole laimi mahl
soola, pipart, cayenne pipart soovi korral
värsket peterselli või koriandrit
Valmistamine:
Tükelda tomat ja paprika, pressi küüslaukudest mahl või tükelda küüned hästi peeneks. Rösti tšillipipar ahjus või gaasipliidil, kasuta tange, kui otsustad pliidil röstida. Peale röstimist aseta tšilli taldrikule ja kata kummuli kausiga, lase seal all jahtuda. See protseduur muudab koore eemaldamise lihtsaks. Eemalda ka seemned ja tükelda tšilli peeneks. Peenesta sibul ja petersell (või koriander). Sega kõik ained omavahel, lisa oliivõli ja laimist pressitud mahl. Maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri vahepalana koos tortillakrõpsudega, röstitud saial või hoopiski lihatoitude lisandina.
Lusikatäis kangema maitsega mett ka, nats palsamiäädikat ja siis kõik vedelikud vinegrettkastmeks sissejuhatuseks. Vot siis tuleb ollus mis jalust rabab!
VastaKustuta