kolmapäev, 2. juuli 2014

Krõbe müsli

Öeldakse, et hommikusöök söö ise, lõunat jaga sõbraga ja õhtusöök jäta vaenlasele. Endatehtud krõbe müsli ehk granola on tervislik hommikusöök. Lisaks sellele, et see müsli on maitsev ja ei sisalda säilitusaineid, jääb valmistamisest boonusena kööki ka hea lõhn.



Retsept:

300 g täisterakaerahelbeid
100 g erinevaid seemneid (päevalille-, kõrvitsa-, seesami-, linaseemneid ja alati võib lisada ka pähkleid või mandleid)
0,5 dl pruuni suhkrut
2 tl kaneeli
50 ml kookosõli
100 g kuivatatud kirsse, jõhvikaid või rosinaid
(soovi korral 50 g kuivatatud aprikoose või ploome)


Valmistamine:

Sega suures kausis kaerahelbed, pähklid ja seemned. Mõõda hulka suhkur, kaneel ja õli. Kookosõli võiks enne veevannil natuke pehmendada. Kui kookosõli ei ole võib ka extra virgin oliivõli kasutada. Sega hoolikalt. Laota segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Rösti 200 kraadises ahjus 15 minutit, segades iga 5 minuti järel. Võta müsli ahjust ja lase ahjuplaadil jahtuda, sega aegajalt. Tükelda aprikoosid. Lisa jahtunud müsli hulka kuivatatud jõhvikad või kirsid või rosinad. Tõsta õhukindlasse purki. Serveeri jogurti-, piima- või muu endale sobiva lisandiga. Ülemisel pildil on lisaks müslile ja jogurtile põhjas veel mangojäätist, mis on natuke sulama hakanud.
.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar