Marineeritud kurgisalat sinepiseemnetega
Selle retsepti järgi valmib kerges marinaadis kurgisalat, mida võib säilitada jahedas ka ületalve, kuid tegelikult on see söömiseks valmis juba mõne päeva möödudes. Olen marineerinud sama retsepti järgi ka terveid väiksemaid kurke (väga head!), aga seekord sattus mulle kätte paras kogus pikki kasvuhoonekurke ja ma otsustasin osa nendest selle retsepti järgi sisse teha. Mustsõstralehed olid mul sügavkülmutatud, suvel sai neid liiga palju varutud ja igaks juhuks külmutasin natuke. Need salatikurgid on väga maitsvad võileibadel, burgeritega ja ka prae juurde lihtsalt salatina.
Retsept:
1 kg kurki
2 küüslauguküünt
tilli
mustsõstralehti
Marinaad:
1 l vett
2 sl suhkrut
2 sl soola
2 sl 30% äädikat
1 tl sinepiseemneid
Valmistamine:
Viiluta kurgid. Pane purgi põhja tilli (mustsõstralehti, kui on) ja küüslauku. Tõsta kurgiviilud purki.
Kuumuta vesi keemiseni ja lisa sool ning suhkur. Sega, kuni mõlemad on vees lahustunud, siis lisa äädikas, sinepiseemned ja kuumuta veidike veel. Vala marinaad kurkidele, keera kaaned peale ja aseta purgid tagurpidi. Kui soovid hoidist kauem säilitada, siis peale jahtumist kuumuta purke kaelani vees 15-20 minutit.
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
VastaKustutaTere. Kui kaua säilivad need kurgid ilma kuumutamata? Kus neid säitada? Kas mõtlesite keldrit või külmikut? :)
VastaKustuta