Punase sibula moos
Olen ammu tahtnud teha seda moosi, aga pikka aega pole mul piisavalt punaseid sibulaid kodus olnud või pole olnud seda õiget retsepti. Leidsin lõpuks retsepti ühest teisest blogist nimega harilik pliiats ja täna võtsin selle keetmisetöö ette.
Tulemus on samaaegselt kergelt
magus ja pikantne. See ilusa värvi- ja suurepärase maitsega hoidis sobib
kõige paremini lihatoitude ja tugevamaitseliste juustude juurde.
Retsept:
6 keskmist punast sibulat
2 sl õli
2 sl suhkrut
5 sl balsamico äädikat
soola
soovi korral sidrunimahla ja tüümianilehti
Valmistamine:
Koori sibulad, poolita ja seejärel lõika õhukesteks viiludeks.
Vala potipõhja õli, tõsta potti sibulad ja suhkur ning hauta
tasasel tulel aeg-ajalt segades 20-30 minutit, kuni sibul on
pehmenenud. Lisa balsamico ja sool ning hauta ja sega veel, kuni
sibul on täiesti pehme ja kogu vedelik aurustunud. See võib võtta kuni
tund aega. Mul kippus vedelik aurustuma siis, kui sibulad ei olnud veel päris läbi haudunud. Lisasin 3-4 spl vett, et keedis põhja ei kõrbeks. Hautamise käigus võid soovi korral lisada ka sidrunimahla ja
tüümiani. Pane purki ja säilita jahedas.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar