reede, 11. juuli 2014

Punase sibula moos

Olen ammu tahtnud teha seda moosi, aga pikka aega pole mul piisavalt punaseid sibulaid kodus olnud või pole olnud seda õiget retsepti. Leidsin lõpuks retsepti ühest teisest blogist nimega harilik pliiats ja täna võtsin selle keetmisetöö ette.



Tulemus on samaaegselt kergelt magus ja pikantne. See ilusa värvi- ja suurepärase maitsega hoidis sobib kõige paremini lihatoitude ja tugevamaitseliste juustude juurde.


Retsept:

6 keskmist punast sibulat
2 sl õli
2 sl suhkrut
5 sl balsamico äädikat
soola
soovi korral sidrunimahla ja tüümianilehti

Valmistamine:

Koori sibulad, poolita ja seejärel lõika õhukesteks viiludeks. Vala potipõhja õli, tõsta potti sibulad ja suhkur ning hauta tasasel tulel aeg-ajalt segades 20-30 minutit, kuni sibul on pehmenenud. Lisa balsamico ja sool ning hauta ja sega veel, kuni sibul on täiesti pehme ja kogu vedelik aurustunud. See võib võtta kuni tund aega. Mul kippus vedelik aurustuma siis, kui sibulad ei olnud veel päris läbi haudunud. Lisasin 3-4 spl vett, et keedis põhja ei kõrbeks. Hautamise käigus võid soovi korral lisada ka sidrunimahla ja tüümiani. Pane purki ja säilita jahedas. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar