Ometigi tundub, et valisin pirukateoks natuke liiga palava ilma, taigen kippus vägisi sulama ja päris keeruline oli teist töödelda. Seetõttu ei ole ka pirukate koorik nii õhuke, kui see mulle meeldiks. Loo moraal on vist, et pirukad ei ole kuuma ilma toit?
Retsept:
Kapsatäidis:
1 kg värsket kapsast1 keskmine sibul
2 spl oliivõli
2 tl soola
1 tl suhkrut
1/3 tl riivitud muskaatpähklit
peenikest musta pipart
3 muna
Tükelda kapsas peenikesteks ribadeks, haki sibul. Vala potti oliivõli ja tõsta sinna peale kapsad ja hakitud sibul. Lisa sool, suhkur, riivitud muskaatpähkel. Hauta madalal tulel aegajalt segades, kuni kapsad on pehmed. Kontrolli, kas on vaja vett lisada. Võimalik, et ei olegi vaja, sest kapsast endast tuleb päris palju vett välja. Ära kapsast üle hauta, segu peaks jääma siiski mahlane ja mitte vedel.
Keeda munad. Ehmata neid külma veega, et koor kinni ei jääks. Jahutatud munad tükelda ja lisa jahtunud kapsastele. Sega läbi. Maitse, ja kui vaja, lisa soola ja pipart.
Taigen:
200 g kohupiima
250 g jahu
200 g võid
1 muna
0,5 tl soola
0,5 tl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
köömneid
Sega jahu, sool, küpsetuspulber ja suhkur omavahel. Suuremas kausis vahusta kohupiim ja toasoe või, lisa muna. Viimasena lisa jahusegu ja köömned ning sega kiiresti ühtlaseks taignaks. Kui teha seda köögikombainis, siis on parem jahu segamise ajal kasutada pulse režiimi, et mitte üle segada. Õige aeg lõpetada on siis, kui taigen on veel teraline. Kummuta see köögikombainist välja ja vajuta taigen kokku, keera toidukilesse ja aseta vähemalt pooleks tunniks külmkappi.
Rulli taigen jahusel laual lahti. Aseta taignale täidisekuhilad ja tõsta teine taignaserv üle. Vormi sobiva kujuga pirukad. Pintselda üle lahtiklopitud munaga.
Küpseta 180 kraadises kuumuses 15-20 minutit või kuni pirukad on pealt kuldpruunid.
Kui täidist jääb üle, siis võib seda järgmiseks pirukateoks sügavkülmutada.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar