reede, 21. märts 2014

Tomatimoos


Vürtsikas ja magus. Sobib hästi juustumoosiks. Pane ilusatesse purkidesse ja kingi ka sõpradele.
Kuigi võib tunduda, et see on üks väga vürtsine toidukõrvane, siis tegelikult neutraliseerivad suhkur ja sidrunumahl seda teravust päris palju. Maitseb hästi ka singiga ja üldse soolaste toitude juurde. Ära proovitud ka munapudru ja praekartulite kõrvasena. Maitses hästi.





Retsept

1 kg tomateid
1 tšillikaun
230 ml suhkrut
3 spl sidrunimahla
1 spl tükeldatud ingverit
1 tl jahvatatud köömneid
0,25 tl kaneeli
0,15 tl jahvatatud nelki
1 tl soola.

Valmistamine

 1. Koori tomatid ja tükelda. Koorimiseks tee tomatile noaga kerge ristlõige ja kasta mõneks hetkeks kuuma vette. Koor tuleb siis kergesti lahti. Haki keskmise suurusega tükid. Mina jätan seemned ka sisse.
2. Haki tšilli, seemned jäävad sisse. Pressi sidrunimahl. Haki ingver peeneks (või riivi, kui nii rohkem meeldib). Minu supilusikatäis ingverit on kuhjaga supilusikatäis ja tšilli on ka mehine. Kui tšillid on väiksemad, siis kaks koos seemnetega. Aga tee vastavalt oma maitsele. 1 tl köömneid ja 1/8 tl nelki jahvatasin ma seekord kohvimasinas, sest valmisjahvatatud kujul mul neid polnud.
3. Vala kõik koostisained potti ja lase keskmisel tulel keema tõusta. Seejärel keera tuli kõige väiksemaks ja lase nii haududa umbes 1 tund ja 15 min. Haudumise ajal sega aegajalt. Maitse ja lisa vajadusel maitseaineid. Konsistents peaks jääma selline moosine. Pane kuumalt purkidesse ja keera kaaned peale.
Natuke seistes läheb maitse veelgi paremaks. Kuumana võib magusus alguses ehmatada. Külmalt järgmisel päeval on see moos hoopis midagi muud, kui kohe kuumalt proovides.


2 kommentaari:

  1. Video sabung ayam peru Online Live di Situs Bandar Bolavita !
    Dapat di akses melalui handphone Android& iOs ! Minimal Deposit 50ribu saja !
    Memberikan Bonus Cashback 5% - 10% setiap Minggu !

    Daftar sekarang juga !

    VastaKustuta