Retsept:
7 lühikest kurki (või 1,5 pikka)
1 avokaado
pool punast sibulat
poole laimi mahl
600 ml keefiri
cayenne pipart
tilli
soola
Valmistamine:
Koori ja tükelda kurgid. Kui need on pärit koduaiast või mõnest teisest usaldusväärsest allikast, siis ei ole koorida vaja, sest koore all on palju vitamiine. Poolita avokaado ja eemalda kivi. Tükelda avokaado ja sibul, pressi laimist välja mahl. Pane kõik blenderisse, lisa keefir ja natuke cayenne pipart ning püreesta. Maitsesta supp soolaga. Tõsta umbes pooleks tunniks külmkappi. Serveerimisel kaunista hakitud tilli ja kurgiviiludega. Kõrvale võib pakkuda ka rukkileiba või näkileivakesi.
Punane sibul muudab natuke hallikamaks seda ilusat helerohelist värvi, mis tuleb kurkidest ja avokaadost, maitse on see-eest väga hea. Ma ei koorinud kurke, see lisas ka supile natuke rohelist.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar