teisipäev, 22. juuli 2014

Guacamole

Guacamole on väga maitsev avokaadodipp, mis meeldib paljudele. Serveeritakse enamasti tortillatšipsidega, kuid on hea ka rukkinäkileivale määrituna. Kuumal suvepäeval nagu täna, kui ei ole tahtmist pliidi ees sebida, on see vürtsikas dipp parimaks abimeheks nälja vastu.




Retsept:


2 küpset avokaadot
2 sl värsket laimimahla (või sidrunimahla)
3 tl hakitud punast sibulat
1 tl peenekshakitud küüslauku
cayenne pipart
1 keskmise suurusega tomat (ainult viljaliha, seemned eemaldada)
soola


Valmistamine:


Poolita avokaadod ja võta välja kivid. Eemalda viljaliha koorest, kõige parem on seda teha lusikaga. Tõsta sisu kaussi ja purusta kahvliga. Lisa koheselt laimimahl, peenestatud sibul ja küüslauk, sool ja cayenne pipar. Sega hoolikalt. Eemalda tomatil seemned ja tükelda viljaliha. Lisa viimasena segusse. Sega läbi ja maitse, lisa vajadusel veel soola ja pipart. 
Serveeri tortillatšipsidega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar