kolmapäev, 9. juuli 2014

Mangojäätis

Kaks ülihead asja koos - mango ja jäätis - mis võiks veel parem olla! Kaalusin pikalt, kas teha sorbetti või hoopis jäätist, mida ma mangoga pole varem proovinud. Kuna kõik vajalikud komponendid jäätise valmistamiseks olid olemas, siis siin see on.



Retsept:

400 g vahukoort
2 dl piima
4 munakollast
400 g mangopüreed
2 dl suhkrut
soovi korral 2 sl Limoncello likööri

Valmistamine:

Vala piim ja koor potti ja lase keema tõusta. Vahusta munakollased suhkruga. Tõsta kuum piima-kooresegu kulbiga munavahu hulka, samas pidevalt segades, et munasegu tükki ei läheks. Vala kõik kastrulisse tagasi ja kuumuta madalal tulel pidevalt segades 10 minutit kuni segu hakkab paksenema. Seejärel jahuta segu kiiresti külmas jääkuubikutega veevannis. Lisa mangopüree (ja Limoncello) ning sega ühtlaseks.
Vala segu suurde madalasse karpi ja aseta sügavkülma. Umbes tunni möödudes võta välja ja sega vispliga korralikult läbi, kogu külmunud osa karbi seintelt lahti ja hoolikalt ühtlaseks. Järgmine segamine umbes poole tunni või 45 minuti möödudes ja nii kokku 3 korda. Jäta veel umbes 4.tunniks sügavkülma. Võta välja umbes 20 minutit varem, otse sügavkülmast tulles on jäätis liiga kõva. Veereta jäätisekulbiga pallid ja serveeri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar