reede, 4. juuli 2014

Etoni segadik rabarberiga

Originaalis tehakse "Eton mess" maasikatega, aga kuna mul olid ilusad punased rabarberivarred täiesti olemas, siis tegin retseptis väikese muudatuse. Tulemus on sama maitsev, natukene hapukam siiski, mis oligi tegelikult eesmärk.

Retsept:




200 g vahukoort
2 spl suhkrut
2 punast rabarberivart
beseesid
demerara suhkrut

Valmistamine:

Lõika rabarberid umbes 4 cm pikkusteks juppideks. Lao ahjuvormi, puista peale demerara suhkrut. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 15 minutit. Lase jahtuda.
Vahusta koor 2 spl valge suhkruga.
Kokkuseadmiseks murenda kõigepealt beseed tükkideks, järgmine kiht on vahukoor, seejärel rabarber. Korda kõike samas järjekorras. Võid kaunistada sidrunmelissiga.
Retseptist jätkub neljale või siis kahele suurele maiasmokale.







 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar