laupäev, 11. aprill 2015

Ilma lihata karri

Hea vürtsikas karriretsept neile, kes eelistavad süüa taimetoitu. Maitset ja särtsu on selles toidus täpselt parasjagu või tibake rohkemgi. Mõnikord lihtsalt tahaks süüa midagi vürtsikamat, mis suu tulitama paneb ja samas ei oleks väga rammus. Mina ise ei ole taimetoitlane, aga liha söön ma palju harvemini kui keskmine eestlane (need, kes supist liha välja nokivad ja ülejäänud supi ära söövad, ei ole ka taimetoitlased - nad on lihtsalt inimesed, kes liha supist välja nokivad). Samas armastan ka vürtsikaid toite, nii et see ilma lihata karri sobib praegu täpselt nagu rusikas silmaauku.



 

Retsept:


1 suur sibul
2 küüslaufuküünt
1 jupp ingverit (umbes 5 cm)
1 tšilli
2 spl oliivõli
2 spl karripulbrit
1 tl jahvatatud köömneid
1 tl koriandrit (jahvatatud)
1 tl sinepiseemneid
1 lillkapsas
400 g kartuleid
3 porgandit
1 spl tomatipastat
1 purk tükeldatud tomateid (400 g)
1 l aedviljapuljongit
2 purki kikerherneid (2x400 g)
sidrun
meresoola, pipart

serveerimiseks maitserohelist ja kreeka jogurtit või hapukoort. Tavaliselt lisatakse karrile maitserohelisena koriandrilehti, minu eelistus on roheline sibul või petersell.


Valmistamine:

Koori ja tükelda sibul ja küüslauk. Riivi ingver. Koori ja tükelda kartulid ja porgandid (päris suured tükid võivad jääda). Paksupõhjalisse potti vala õli ning sibul, küüslauk, porgandid ja ingver. Kuumuta aegajalt segades. Samal ajal eemalda seemned tšillilt ja peenesta. Lisa potti ja kuumuta paar minutit. Lisa vürtsid ja kuumuta veel pidevalt segades. Seejärel on tomatipasta kord, ikka muudkui sega, sest midagi ei tohi kõrbema minna. Vala potti kartulid ning kurnatud ja loputatud kikerherned. Kalla juurde köögiviljapuljong ja tükeldatud tomatid, sega läbi ja jäta podisema. Maitsesta soola ja pipraga. Samal ajal tükelda lillkapsas ja tõsta potti teiste ainete juurde. Lase madalal tulel podiseda umbes 25 minutit, et aedviljad pehmeneksid ja kaste pakseneks. Maitse, kas oleks vaja veel soola või pipart lisada. Serveeri maitserohelise ja kreeka jogurtiga või hapukoorega. Lõpuks piserda peale sidrunimahla. Kes soovib samast toidust teha vegan versiooni, see jätku jogurt ära.

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar