kolmapäev, 13. august 2014

Kapsasalat

Ilmad on ilusad ja grillihooaeg täies hoos. Kogu selle grillimise ja liha kõrvale on vaja süüa ka midagi värsket. Kapsasalat ehk coleslaw sobib lisandiks suurepäraselt. Värsked köögiviljad on järjest valmimas ja miks mitte valmistada neist üks maitsev salat. 




Retsept:


pool kapsast
1 keskmine sibul
2 paprikat (kasutasin valget seekord)
3 porgandit
majoneesi
2 spl vürtsikat kastet
laimimahla
1 tl suhkrut
1/3 tl soola
Soovi korral võib lisada ka tükeldatud värsket ananassi 


Valmistamine:


Lõika kapsas peenikesteks ribadeks, riivi porgand, tükelda paprika ja sibul. Kui soovid lisada värsket ananassi, siis tükelda ja lisa ka see (umbes kolme ratta jagu). Paprika vali vastavalt oma soovile - punane ja roheline annavad salatile ilusama värvi ja on ka natuke teistsuguse maitsega. Sega kastmeained omavahel. Vürtsikas kaste vali oma maitse järgi. Kasutasin omavalmistatud tšillimoosi, aga võib vabalt ka mõnda poekastet kasutada. Sool lisa viimasena, maitse kõigepealt. Kaste on pigem magushapu ja kergelt vürtsikas, mitte soolane. Sega salatiained ja kaste omavahel ning serveeri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar