Kondenspiim ja iiris
Kondenspiima saab muidugi ka poest osta, aga miks mitte ise teha. Pole säilitusaineid, maitse on parem ja tunduvalt odavam tuleb ka. Järgmisel korral, kui oled seda piima poest ostmas, siis loe purgilt, mida kõike poe kondenspiim sisaldab.
Seekord lasin natuke kauem keeda ja kondenspiima asemel tuli selline lehmakommi maitseline mass, mis jääb peale jahtumist lusikaga tõstes ilusti kuhja ja ei valgu laiali. Konsistents on siiski natuke teraline. Mul polegi õnnestunud sellist siledat, läikivat iirist valmistada, ei tea, mis trikki selleks tuleb teha.
Valmis kondenspiim/iiris pane purki ja kasuta jäätise ning teiste magustoitude valmistamisel või lihtsalt kohvi sisse piima asemel. Võid muidugi ka karupoeg Puhhi kombel lusikaga otse purgist süüa.
Retsept:
1 liiter piima (kasutasin 3,5%)
300 g suhkrut (3,6 dl)
1 tl vaniljesuhkrut
näpuotsatäis soola
Sellest kogusest saab umbes pool liitrit kondenspiima või natuke vähem iirist.
Valmistamine:
Vala piim, suhkur ja vanilje paksupõhjalisse potti. Sega läbi. Lase keema tõusta ja seejärel keeda keskmisel kuumusel umbes tund aeg-ajalt segades. Kuigi keetmise alguses ei ole vaja väga palju segada, siis umbes poolepeal tuleks seda tihedamini teha ja poti juures kulli pilguga valvata, et segu liiga paksuks ei keeks. Võta pott tulelt, kui kondenspiim on natuke vedelam, kui soovitud, sest jahtudes see pakseneb. Kui tahad keeta iirist, siis tuleb umbes pool tundi kauem keeta. Vala segu purki ja lase jahtuda. Säilita külmkapis.
www.ayamkari.org Situs Agen Judi Sabung Ayam Pertama Di Indonesia yang sudah berdiri Sejak 2012 !
VastaKustutaDapat di Akses dengan mudah melalui Smartphone Anda , Laptop dan Juga Komputer !
Minimal Deposit 50ribu saja !
Informasi selengkapnya hubungi :
WA : +62812-2222-995
BBM : BOLAVITA
Aplikasi Live Chat Playstore / App Store : BOLAVITA Sabung Ayam