pühapäev, 1. veebruar 2015

Mulgipuder

Mulgipuder tundub olevat küll pigem talve ja külma ilma toit, kuid kui isu selle järgi tuleb, siis isu lihtsalt tuleb. Tundub, et selline rammus toit sobib pigem pakasesse päeva, kuid mina võiksin seda süüa iga ilmaga. Eesti oma toitudest on see üks mu kindlaid lemmikuid jagamas esimest kolme kohta koos praetud räimede ja kamast tehtud toitudega. Otsisin erinevaid retsepte, enamus oli pigem kartulipuder, natuke kruupe ja need ülejäänud ained. Nende retseptide juures olid mulkide pahased kommentaarid, et tegelikult on mulgi puder kruubipuder, kuhu on lisatud ka kartulit ja kõik need teised ained. Olen seda kartulipudru ja väheste kruupide varianti ka ise tihti valmistanud. Otsustasin seekord teistmoodi teha.
Niisiis - mulgi puder mulgi moodi. 



Retsept:

2 klaasi kruupe
4-5 keskmist kartulit
200 g suitsupeekonit
1 suurem sibul 
1 l vett
soola

Valmistamine:

Pese kruubid ja leota neid vees paar tundi (võib ka eelmisel õhtul likku panna). Pese kruubid hoolikalt. Koori kartulid ja tükelda need kuubikuteks, umbes nagu supi sisse. Kartulisort on mul punase koorega Laura. Väga hea maitsega ja hoiab hästi  vormi. Kes soovib, võib valida sellised kartulid, mis kipuvad keedes lagunema, siis näeb kogu see puder rohkem pudru moodi välja. Aseta kruubid ja kartulid potti ja vala peale vesi. Lase keema tõusta ja keera tuli väikseks. Hauta 2,5 tundi. Samal ajal tükelda peekon ja haki sibulad. Pruunista peekon pannil, lisa sibulad ning pruunista needki kuldpruuniks. Sega pudru hulka hautamise lõpupoole. Maitsesta soolaga. Võid jätta peekonit ja praetud sibulat ka garneeringuks. Siin ja seal olen näinud retsepte, kus serveerimisel lisatakse hapukoort ja maitserohelist - murulauku või tilli. Aga see on vist rohkem maitseasi. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar