teisipäev, 17. veebruar 2015

Oasupp


Üks vastlapäeva toitudest on ikka olnud oasupp. Erinevaid viise, kuidas seda suppi valmistada on päris palju - ilusa klaari suitsuribi puljongiga supist kuni pisut tummisema keeduseni välja. See retsept jääb kuskile nende kahe variandi vahepeale. Samuti kasutasin sel korral suitsuribi asemel hoopis suitsupeekonit.


Retsept:


150 g odrakruupe
200 g kuivatatud põldube
200 g suitsupeekonit
2 porgandit
2 sibulat
õli
soola, musta pipart, loorberit

maitserohelist serveerimiseks.


Valmistamine:


Pane põldoad päev varem külma veega likku. Loputa kruubid hoolikalt, kuni vesi jääb täiesti selgeks. Kurna oad ja aseta need külma veega koos potti ning tõsta pliidile. Lisa kruubid, loorber ja pipar, lase keema tõusta ja hauta tasasel tulel. Tükelda porgand ja sibul. Prae pannil vähese õliga kergelt läbi ja lisa supile. Prae peekoniviilud, lase jahtuda ja seejärel tükelda. Kui supp on  juba peaaegu valmis ja oad on pehmeks haudunud, lisa sool. Tükeldatud peekon vala supi sisse viimasena. Võid peekonitükid jätta ka supile lisamata ja tõsta eraldi kausikesega lauale, kust siis igaüks saab oma soovi järgi võtta. Selline variant sobib eriti hästi siis, kui osa sööjatest on taimetoitlased. Puista supp üle hakitud maitserohelisega ja naudi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar