kolmapäev, 28. jaanuar 2015

Kala poola kastmes

Nõuka-aegne klassika. Mäletate veel - neljapäev oli kalapäev. Kala poola kastmes on maitsev ja lihtsasti valmistatav roog valgest kalast, mis tundub olevat teenimatult unustusse vajunud. Kalapüügihooaja hittnumber, kuid seda võib edukalt valmistada ka muul ajal külmutatud valge lihaga kaladest. Kellel on mineviku koolisööklast või mujalt selle toiduga seotud mingid horror-mälestused, siis unustage need, võtke ilusasti oma rohud ära ja toiduvalmistamisel jälgige hoolikalt retsepti. Mina kasutasin seekord külmutatud kalafileesid. Fileed tuleb sügavkülmast päev varem välja võtta ja lasta neil külmkapis üles sulada. Tekkinud vedelik valada lihtsalt ära. Inspiratsiooni sain Toidutare.ee lehelt, koguseid muutsin veidi.




Retsept:


800 g valge kala fileed (hõbeheik, mintai vms.)
1 l vett
1 tl soola
6 tera pipart
1 loorberileht

Kastmeks:
2 dl keeduleent
2 kõvakskeedetud muna
100g sulatatud võid
hakitud tilli
sidruniveerandik (soovi korral)

Valmistamine:


Keeda kalafileesid madalal kuumusel koos maitseainetega umbes 10 minutit. Eemalda keemise ajal tekkinud vaht. Haki munad ja till, sulata väiksemas kastrulis või. Lisa sulatatud võile kalaleem, hakitud munad ja till. Kuumuta keemiseni. Maitse, ja kui vaja, siis lisa veel soola.
Serveeri keedetud kartulitega. Tõsta filee taldrikule ja pigista sellele soovi korral sidrunimahla. Vala üle kastmega, lisa oma maitsele sobivaid köögivilju ja naudi.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar