esmaspäev, 9. veebruar 2015

Kirju koer

Kirju koer on mõnus laiguline kook, mida ei pea küpsetama. Valmistamisviisiks on põhiliselt murendamine, hakkimine ja segamine. Olen viimastel nädalatel hulpinud nostalgialaineil ja teinud enamasti kooliaja lemmiktoite. See siin on üks järjekordne lemmik lapsepõlvest, mida väga tihti ei valmistatud. Tundus ka, et alati oli sööjaid rohkem, kui kooki. Vot selline magustoit siis.


Retsept:


400 g heledaid küpsiseid
200 g kakaoküpsiseid
250 g Tiina komme või haput marmelaadi
1,5 dl kuivatatud jõhvikaid (või rosinaid)
200 g võid
2 dl piima
sorts tumedat rummi või brändit
pähkleid
3 spl kakaod


Valmistamine:

  
Pane kuivatatud jõhvikad rummi sisse likku. Tükelda šokolaad ja kommid. Murenda küpsised. Tõsta kõik suuremasse kaussi ja sega omavahel. Sulata potis või, lisa juurde kakao ja sega hoolikalt. Vala juurde piim ja kuumuta veel veidi. Lase jahtuda ja vala vedelik küpsistele ja sega kõik läbi. Võid küpsetuspaberi või fooliumi abil voolida segust kaks "vorsti", kuid mina valasin seekord kõik küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi. Lase külmkapis seista vähemalt 3 tundi kuni üleöö - seistes läheb maitse ainult paremaks. Lõika viiludeks ja serveeri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar