neljapäev, 5. veebruar 2015

Ahjukana

Kõige lihtsamini valmiv ahjukana. Tegelikult võib korraga ahju panna isegi kaks kana (kui mahub), sest kui üks läheb lõunalauale ja süüakse enam-vähem kohe ära, siis teine jääb külmkappi järgmist päeva ootama. Külmast kanalihast võib siis teha näiteks kana-riisisalatit või siis lihtsalt kanakoiba (ja tiiba) rohelise salati- või kartulisalatiga süüa. Mulle meeldivad ka võileivad, mille üheks koostisosaks on külmad kanafilee lõigud - salatileht ja tomativiilud soola ja pipraga sinna juurde - nämm!. 
Samasuguse retsepti järgi küpsetasime kana koos sõbrannaga juba keskkooli ajal - lihtsalt soola ja pipraga sisse hõõrudes. Maitseainete valik oli tol ajal väike. Tulemuseks oli alati väga maitsev ja krõbeda nahaga ahjukana. Tookord küll keetsime juude riisi (kes siis viitsis kartuleid koorida) ja valmistasime hapukoore-majoneesikastme. Paremini maitseb see siiski kuumade keedukartulite ja (ürdi)võiga. See retsept on tuntud kui Thomas Kelleri ahjukana. Kogused on arvestatud ühele kanale.


Retsept:


1 suurem broiler
1 sl meresoola
1 tl purustatud musta pipart


Valmistamine:


Hõõru kana soola ja pipraga seest ja väljast üle. Seo koivad kõrbemise vältimiseks kinni ja tõsta kana ahjuvormi. Küpseta 230 kraadises ahjus 30 minutit, seejärel alanda kuumust 210 kraadini ja küpseta teinegi pooltunnike. Võta kana ahjust välja ja lase umbes pool tundi seista. Serveeri keedetud kartulite-, või-, hakitud tilli- ja murulauguga. Kui on tahtmist natuke nokitseda, siis võid valmistada ka ürdivõi.

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar