pühapäev, 13. aprill 2014

Peekonidipp

Maitsev dipikaste peekoniga. See on tegelikult nii hea, et on lausa sõltuvust tekitav, kuigi mitte eriti tervislik. Parim küpsetatud kartulisektorite- ja rukkinäkileibadega.


 

Retsept:

250g hapukoort
225g peekoniviile
200g cheddari juustu
1,5 dl peenestatud murulauku


Valmistamine:

1. Prae peekoniviilud pannil krõbedaks. Haki väikesteks tükkideks. (Kasutasin 2 pakki viilutatud peekonit. Mõlemas oli 9 viilu)
2. Riivi juust. Parima tulemuse annab poolkõva teravamaitseline juust, nt. cheddar. Olen proovinud ka teiste juustudega, aga tulemus pole kunagi nii hea olnud, kui cheddariga. Kui on võimalik valida, siis kindlasti sharp Cheddar. Asja ajab ära ka mild, kui muud ei ole.
3. Haki murulauk peeneks. Võid murulaugu asemel kasutada ka talisibulate rohelist osa.
4. Sega koostisained omavahel, vajadusel maitsesta soolaga. Lase külmkapis vähemalt tund seista.
Serveerimisel kaunista järelejäänud riivjuustu, peekoni- ja murulauguga. Mida peenemaks hakid-riivid (juust) koostisained, seda mugavam on dippida. Võid ka lihtsalt salatina serveerida, kartulite kõrvale näiteks.  Alumisel pildil on peekonidipp rukkinäkileibadele määritud ja siis rulli keeratud. Näkileivad tuleb kõigepealt külma vette kasta ja siis umbes 15 minutit oodata, et nad pehmeneksid.



1 kommentaar:


  1. Di Bolavita Anda bisa mendapatkan Uang sampingan yang cukup lumayan bila memiliki skill bermain dan hoki yang berlimpah ...

    www.bolavita.site Agen slot Online Indonesia !

    Dapat di Akses Melalui Smartphone Kesayangan anda ! Minimal Deposit 50ribu saja ! Bonus Jackpot Ratusan Juta Setiap Hari !
    Memberikan Bonus Cashback 5% - 10% setiap Minggu !

    Informasi Selengkapnya Hubungi Cs kami yang bertugas :
    WA : +62812-2222-995
    Line : cs_bolavita
    WeChat : BOLAITA
    BBM : BOLAVITA

    Aplikasi Live Chat Playstore / App Store : BOLAVITA Sabung Ayam

    VastaKustuta