kolmapäev, 16. aprill 2014

Õllesai

Maitselt natuke ciabattat meenutav sai. Vahelduseks võib õlut lisada hoopis saiataignasse.



Retsept:

550g nisujahu 
6 g kuivpärmi
120 ml vett
330 ml heledat õlut
1,5 tl soola
mannat küpsetusplaadile või vormi puistamiseks


Valmistamine:


1. Sega suures kausis omavahel pärm, 1 dl jahu ja soe vesi (umbes 38 kraadi). Kata rätikuga ja lase soojas kohas seista 30 minutit.
2 . Lisa väike purk õlut, sool ja ülejäänud jahu. Sega, kuni moodustub taigen, mis hakkab kausi külgedelt lahti tulema. Vajadusel lisa jahu. Taigen peaks jääma tihke, kuid siiski natuke kleepuv. Kata rätikuga ja lase soojas seista umbes 2 tundi.
3. Tõsta taigen spaatli abil ohtralt jahuga ülepuistatud lauale. Raputa jahu ka taignale ja vormi sobiva kujuga pätsiks.
4. Kui soovid teha vormisaia, siis tõsta taigen hästi võitatud ja mannaga ülepuistatud vormi. (sellest kogusest saab kaks vormipätsi). Võid peale puistata näiteks mooniseemneid. Kui otsustad tavalise pätsi kasuks, siis puista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile mannat ja tõsta päts plaadile. Puista pealt kergelt jahuga üle ja kata uuesti rätikuga. Lase seista 30-40 minutit.
5. Aseta ahju põhja anum veega, et küpsemise ajal oleks piisavalt niiskust.
6. Küpseta 220 kraadises kuumuses 35 minutit, kuni sai on kuldpruun.
7. Kata rätiga ja lase jahtuda.

1 kommentaar:


  1. www.bolavita.site Agen Judi Online terpopuler dan terpercaya di Indonesia !

    Memberikan bonus deposit pertama sebesar 10% ! Daftar sekarang juga !

    Menyediakan semua jenis judi online yang ada !

    Memberikan Bonus Cashback 5% - 10% setiap Minggu !

    Informasi Selengkapnya Hubungi Cs kami yang bertugas :
    WA : +62812-2222-995
    Line : cs_bolavita
    WeChat : BOLAITA
    BBM : BOLAVITA

    Aplikasi Live Chat Playstore / App Store : BOLAVITA Sabung Ayam

    VastaKustuta