Retsept:
Lihapallid:
600 g hakkliha (kasutasin Rakvere kodust hakkliha)
1 muna
1 sibul
2 küüslauguküünt
0,5 dl piima
4 spl parmesani juustu
1,4 tl värskelt jahvatatud muskaatpähklit (olen muskaatpähkli asemel kasutanud ka piiniaseemneid u. 50 g. Ei teagi, kumb variant parem on)
1 tl itaalia maitseainesegu
või värskeid ürte (basiilik, pune, petersell)
1 tl soola
cayenne pipart
Tomatikaste:
2 spl õli1 sibul
2 küüslauguküünt
1 tšilli või cayenne pipart (soovi korral)
1 l tomatimahla
1 dl tomatipastat
2 dl punast veini
2 loorberilehte
2 tl suhkrut
1 tl itaalia maitsainesegu või pizzamaitseainet
soola
Serveerimiseks parmesani ja hakitud basiilikut või peterselli.
Valmistamine:
Tükelda sibul ja suru küüslauk läbi pressi, riivi muskaatpähkel (umbes 1/4 tl). Kui kasutad värskeid ürte, siis haki need peeneks. Sega lihapallide ained omavahel ja aseta külmkappi maitsestuma vähemalt pooleks tunniks. Vormi pallid ja pruunista neid pannil õlis või kui soovid, siis ahjus.Kastme valmistamisekt tükelda sibul, tšilli ja küüslauk, kuumuta kastruli põhjas õli sees, kuni sibul muutub klaasjaks. Kes ei armasta vürtsikat, jätku tšilli ära.
Lisa tomatipasta, sega läbi ja vala peale tomatimahl, vein, maitseained ja lase keema tõusta. Tõsta lihapallid kastmesse. Keera tuli väikseks ja hauta 2,5 - 3 tundi. Serveeri pastaga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar