Retsept:
2 spl oliivõli
2 sibulat
1 kg kõrvitsat (kooritud, seemned eemaldatud)
700 ml puljongit (kana- või köögiviljapuljongit)
140 ml koort 35%
garneeringuks peterselli
soola, pipart
Valmistamine:
Haki sibulad ja tükelda kõrvits. Vala poti põhja 2 spl õli ja lisa sibulad. Kuumuta neid aegajalt segades umbes 5 minutit, kuni sibul muutub klaasjaks kuid ei ole veel pruunistunud. Lisa tükeldatud kõrvits ja kuumuta veel 8-10 minutit, kuni kõrvitsad hakkavad pehmenema ja muutuvad kergelt kuldseks. Sega aegajalt. Nüüd vala juurde puljong ja lisa ka soola ja pipart maitse järgi. Lase keema tõusta ja kuumuta madalal tulel umbes 10 minutit, kuni kõrvits on täiesti pehme. Vala juurde koor ja lase uuesti keema tõusta. Seejärel püreesta saumikseriga või blenderis. Tõsta supp kaussidesse ja garneeri nagu soovid. Mina kasutasin lihtsalt värsket peterselli ja pakkusin juurde täisterakreekereid.
Kui soovid garneeringuks krutoone ja kõrvitsaseemneid röstida, siis tükelda 4 viilu täisterasaia või ciabattat kuubikuteks, lisa pannile 2 spl õli, vala juurde saiakuubikud ja kuumuta kuni pruunistumiseni. Lisa pannile ka peotäis kõrvitsaseemneid ja kuumuta aegajalt segades veel paar minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar