reede, 5. september 2014

Kasukas

Sünnipäeva- ja pühadelauale või lihtsalt laisal nädalavahetusel nautimiseks. Igaühel on kindlasti oma nägemus, missugune üks heeringakasukas olema peab ja kindlasti on paljudel ka oma retsept. Mitmete peolaudade taga olen saanud maitsta päris erinevaid variante sellest salatist. Niisugusena nagu siin, on kasukat tehtud meie kodus ja see on ka minu lemmikretsept. Mõnikord on porgand asendatud riivitud juustuga ja see juustuga variant on minu meelest isegi parem. 




Retsept:

kartuleid
soolaheeringat
sibulat
keedetud peeti
keedetud mune
juustu või keedetud porgandit

Kaste:

majoneesi ja hapukoort 50:50


Valmistamine:


Keedetud kartulid, peet, porgandid ja muna riivida jämedama riiviga. Tükelda heeringas väikesteks kuubikuteks. Haki sibul peeneks, mida peenemaks, seda parem. Sega omavahel hapukoor ja majonees. Laota salat kihiti kaussidesse alustades kartulist, seejärel heeringas, siis sibul jne. Iga kihi vahele nirista ka kastet. Kui teed kasuka suuremasse kaussi, siis lao kõik ka teist korda. Kõige parem on kasutada klaaskaussi, siis jäävad kihid ilusti näha. Tõsta kasukas vähemalt paariks tunniks külmkappi maitsestuma, võib seista ka üleöö.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar