kolmapäev, 27. august 2014

Jogurtijäätis laimi ja virsikutega

Järjekordne lemmik Angelika Kangi raamatust "Jäised ahvatlused". See oli ka esimene jäätis, mida ma üldse tegin. Jäätisemasina ostsin umbes 9 aastat tagasi ja sellest ajast alates olen pikemate ja lühemate vaheaegade järel seda suurepärast külmutatud magustoitu ka valmistanud.





Retsept:


1 l maitsestamata jogurtit
3 laimi
1 purk virsikukompotti (või mangokompotti)
0,5 dl suhkrusiirupit
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut



Valmistamine:


Pane jogurt tunniks ajaks marliga vooderdatud sõelale nõrguma. Riivi 1 tl laimikoort ja pressi laimidest mahl. Nõruta kompott ja püreeri virsikud. Sega omavahel laimi riivitud koor ja pressitud mahl. virsikupüree, siirup, suhkur ja vanilje. Lisa jogurt ja sega ühtlaseks. Vala segu jäätisemasinasse ja valmista jäätis. Masina puudumisel vala segu madalasse karpi ja aseta sügavkülma.n Vahusta segu iga poole tunni möödudes, et see jääks kohevam ja ei tekiks jääkristalle. Lase vähemalt 4 tundi külmuda, siis veereta jäätisekulbiga pallid ja serveeri.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar