Retsept:
1 kg porgandeid
1 l köögivilja- või kanapuljongit
1 suur või 2 keskmist sibulat
3 küüslauguküünt
1 pöidlasuurune jupp ingverit
0,5 tl karrit
2 spl õli
1 spl võid
soola, pipart maitse järgi
serveerimiseks kreekereid või krutoone ja maitserohelist
Valmistamine:
Tükelda sibul, küüslauk ja riivi ingver. Vala pannile õli ja spl võid. Kuumuta selles tükeldatud sibulaid ja riivitud ingverit umbes 5 minutit, kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa küüslauk ja karripulber, kuumuta veel paar minutit. Kuumutamise ajal sega, et pannitäis kõrbema ei läheks. Puhasta porgandid ja lõika tükkideks. Peeneks hakkima ei pea, võivad vabalt olla suuremad tükid. Tõsta potti tükeldatud porgandid ja vala juurde puljong, lase keema tõusta. Lisa Praetud ingve, sibulad ja küüslauk ning keeda umbes 30 minutit. Tõsta pott tulelt ja püreeri supp. Mina teen seda blenderis, aga võib ka sauseguriga püreestada. Maitsesta supp soola ja pipraga ning lase veelkord keema tõusta.
Serveerimisel võid peale puistata krutoone või lihtsalt pakkuda kõrvale kreekereid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar