esmaspäev, 4. august 2014

Iirisejäätis

Jäätis, jäätis, jäätis. Palavad ilmad on head selle poolest, et saab ohjeldamatult ilma süütunnete- ja külmavärinateta jäätist süüa. See siin on iirisejäätis, milles kasutasin iiriseks keedetud kondenspiima. Ühes varasemas postituses on mul õpetus, kuidas seda ise piimast ja suhkrust valmistada. Kes soovib poe-kondenspiima kasutada, siis iirise tegemiseks tuleks kinnist kondenspiimapurki vees keeta kolm tundi. Kindlasti tuleb jälgida, et purk oleks keetmise ajal kogu aeg veega kaetud. Lasta jahtuda ja alles siis avada.
Müügil on ka juba keedetud kondenspiim, aga seda ma pole kunagi proovinud ja ei oska ka soovitada. 



 

Retsept:


4 dl koort
2 dl piima
4 munakollast
50 ml suhkrut
200 g iiriseks keedetud kondenspiima


Valmistamine:


Vala piim ja koor kastrulisse, lisa iiris ja lase keema tõusta. Sega aegajalt. Tõsta pliidilt ära. Vahusta munakollased suhkruga. Lisa kulbitäite kaupa ja pidevalt segades kuum koor. Vala potti tagasi, kuumuta madalal tulel puulusikaga pidevalt liigutades, kuni segu pakseneb. Tõsta tulelt ära ja lase jahtuda. Vala jäätisemasinasse ja valmista jäätis.  




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar