reede, 8. august 2014

Tomati-sibulasupp (supipõhi)

Õige nimi oleks vist hoopis tomati-sibula-paprikasupp, sest paprikat läheb sinna sisse ka päris palju. Seda maitsvat ja kergelt vürtsikat tomatisuppi võib ka hoidisena valmistada nagu supipõhja. Hiljem lihtsalt lisada samapalju vett või puljongit ja soovi korral liha. 




Retsept:


1,5 kg tomateid
1 kg sibulaid
4 porgandit 
4 paprikat
1 tšillikaun
3 küüslauguküünt
4 loorberilehte
1,5 sl soola
1 sl suhkrut
õli
poole laimi mahl

Valmistamine:


Haki sibulad ja küüslauk, tükelda paprikad ja tomatid. Haki tšilli (eemalda kõigepealt seemned). Porgandid võib riivida jämeda riiviga. Vala suurde potti õli ja kuumuta sibulaid ja porgandeid selles, kuni sibulad on klaasjad. Lisa küüslauk, tomatid, paprika ja tšilli. Seejärel maitseained - loorberilehed, sool, suhkur ja pipraterad. Sega läbi, lisa veidike keevat vett ja hauta kaane all madalal kuumusel umbes 50 minutit.
Võid kohe serveerida või ka hoidisena säilitada. Kui soovid supipõhja purki panna, siis tõsta kuum supp kulbiga steriliseeritud purkidesse ja keera kaaned peale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar