kolmapäev, 18. juuni 2014

Dessertveinijäätis

Selle retsepti leidsin raamatust "Jäised ahvatused". Olen tahtnud dessertveinijäätist juba ammu proovida, aga mingil põhjusel pole varem tegudeni jõudnud. Kasutasin hiina ploomiveini. Järgmisel korral proovin ära kodumaise Põltsamaa Kuldse. Maitse on sellel jäätisel natuke karamellijäätise sarnane, väikese hapuka lisandiga. Igatahes kuulub see nüüd minu lemmikute Top 5 hulka.



Retsept:

2 dl dessertveini (nt. Põltsamaa Kuldne, Vin Santo vms.)
6 dl vahukoort
8 munakollast
1 dl fariinisuhkrut

Valmistamine:

Kuumuta ühes kastrulis vein ja teises koor keemiseni. Tõsta mõlemad tulelt. Vahusta munakollased ja fariinisuhkur kohevaks vahuks. Vala kõigepealt pidevalt kloppides vahu hulka kuum vein ja seejärel kuum koor. Vala segu tagasi suuremasse kastrulisse ja jätka madalal tulel kuumutamist pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Tõsta tulelt ja jahuta. Kõige parem on seda teha jääkuubikutega täidetud veevannis.
Sel korral ma jäätisemasinat ei kasutanud, kuna kogu see mass ei oleks masina konteinerisse ära mahtunud. Valasin segu suurde madalasse karpi ja asetasin sügavkülma. Umbes tunni möödudes võtsin välja ja segasin vispliga korralikult läbi, kogu külmunud osa karbi seintelt lahti ja hoolikalt ühtlaseks. Järgmine segamine poole tunni möödudes ja nii kokku 3 korda. Jäta veel umbes 4.tunniks sügavkülma, kui soovid samal päeval serveerida. Veereta jäätisekulbiga pallid, võid serveerida koos dessertveiniga. Jäätis tuli ühtlane ja kreemjas, ei mingeid jääkristalle.

1 kommentaar:

  1. www.ayamkari.org Situs Agen Judi Sabung Ayam Pertama Di Indonesia yang sudah berdiri Sejak 2012 !
    Dapat di Akses dengan mudah melalui Smartphone Anda , Laptop dan Juga Komputer !
    Minimal Deposit 50ribu saja !
    Informasi selengkapnya hubungi :
    WA : +62812-2222-995
    BBM : BOLAVITA

    Aplikasi Live Chat Playstore / App Store : BOLAVITA Sabung Ayam

    VastaKustuta