Rabarberisiirup
Kõige ilusama värviga siirupi saab, kui kasutada rabarberivarsi, mis on ilusad punased ja jätta need koorimata. Mul need kõige punasemad olid juba moosiks keedetud, nii et kasutusse läksid need, mis järele jäänud olid - sellised natuke tagasihoidlikuma värviga. Sellegipoolest näeb siirup kena välja ja maitseb veelgi paremini. Rabarberisiirupist saab teha maitsvat jooki, immutada tordipõhja, kasutada seda erinevate magustoitude lisandina. Näiteks vaniljejäätisele kastmeks. Hea koduse limonaadi valmistamiseks võta 1 osa siirupit ja vala peale 3 osa mullivett. Ja miks mitte teha ka rabarberi mojitot?
Retsept:
1 l hakitud rabarberivarsi
2,5 dl suhkrut
2,5 dl vett
Valmistamine:
Tükelda rabarberivarred ja aseta need paksupõhjalisse potti. Parem on rabarber eelnevalt lihtsalt puhtaks pesta ja mitte koorida, sest punane koor annab keetes siirupile ilusa värvi. Lisa suhkur ja vesi. Lase keema tõusta ja hauta madalal tulel kuni rabarberid on pehmed. Sega ja kuumuta veel umbes 20 minutit. Kurna läbi tiheda sõela. Vajuta rabarberimassi kergelt lusikaga, et kogu vedelik tilguks ära. Vala siirup pudelisse ja lase jahtuda. Kasuta oma äranägemise järgi jookide või magustoitude maitsestamiseks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar