See on üks krõbeda muretaignakoorku ja mahlase täidisega maitsev küpsetis. Esialgu oli mul plaanis teha lihtsalt rabarberigalett. Aga kuna rabarberid ei ole enam nii "noored ja kaunid" kui varakevadel, siis pidin nad ära koorima. Ilma kooreta rabarberitest oleks jällegi tulnud selline rohekas galett, sellepärast lisasin värvi andmiseks punaseid marju. Mul olid käepärast võtta eelmise aasta külmutatud punaseid sõstraid, kuid need võib ka näiteks maasikatega asendada.
Retsept:
Põhi:
100 g võid
200 g jahu
2 spl suhkrut
2 spl jääkülma vett
Tükelda või. Sega omavahel jahu ja suhkur. Lisa võitükkidele ja näpi need jahuga sõmeraks. Võib ka noaga hakkida või köögikombainis sõmera liiva taoliseks puruks segada. Lisa 2 spl külma vett ja vajuta kiirelt ühtlaseks massiks. Vormi paksuks kettaks ja mässi toidukilesse. Tõsta taignaketas pooleks tunniks külmkappi.
Täidis:
250 g rabarbereid
250 g punaseid sõstraid
2/3 tassi suhkrut
1/4 tassi jahu
1/3 tl kaneeli
1/5 tl jahvatatud muskaati
näpuotsatäis soola
Tükelda rabarberid ja sega sõstardega. Sega omavahel kuivained ja vala rabarberite hulka. Sega läbi. Rulli taigen lahti ja vala rabarberid kuhjana taigna keskele. Jäta servadest umbes 5 cm vabaks. Suru taignaservad täidise peale. Pintselda üle lahtiklopitud munaga ja puista servade peale ka veidike suhkrut. Küpseta 190 kraadises ahjus 55 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar