Kala taignas või ka kodused kalapulgad, kui soovite, on selline toit, mida ma ise väga tihti ei tee, kuigi see on maitsev. Lisaks tartar kastmele on hea juurde krõmpsutada salatit värsketest juurviljadest. Siin pildil on valge redise ja porgandisalat. Juurvilju ma seekord ei riivinud vaid tükeldasin noaga. Valge redis ehk daikon on väga mahlane ja riivituna ajab liiga palju vett välja. Krõmpsuv salat on parem kui vettinud salat minu meelest. Salatikaste on segatud oliivõlist, riisiäädikast, soolast, suhkrust ja röstitud seesamiseemnetest.
Retsept:
500 g valget kala
kalamaitseainet (või kuivatatud tilli ja peterselli)
sidrunipipart
soola
1,5 dl jahu
1 väike purk heledat õlut
õli praadimiseks
Tartar kaste:
1,5 dl hapukoort1,5 dl majoneesi
2 hapukurki
tilli
soola
pipart
sidrunimahla (umbes veerand sidrunit)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar