neljapäev, 11. juuni 2015

Kala taignas ja tartar kaste


Kala taignas või ka kodused kalapulgad, kui soovite, on selline toit, mida ma ise väga tihti ei tee, kuigi see on maitsev. Lisaks tartar kastmele on hea juurde krõmpsutada salatit värsketest juurviljadest. Siin pildil on valge redise ja porgandisalat. Juurvilju ma seekord ei riivinud vaid tükeldasin noaga. Valge redis ehk daikon on väga mahlane ja riivituna ajab liiga palju vett välja. Krõmpsuv salat on parem kui vettinud salat minu meelest. Salatikaste on segatud oliivõlist, riisiäädikast, soolast, suhkrust ja röstitud seesamiseemnetest.

 


Retsept:


500 g valget kala
kalamaitseainet (või kuivatatud tilli ja peterselli)
sidrunipipart
soola
1,5 dl jahu
1 väike purk heledat õlut
õli praadimiseks

Tartar kaste:

1,5 dl hapukoort
1,5 dl majoneesi
2 hapukurki
tilli
soola 
pipart
sidrunimahla (umbes veerand sidrunit)


Valmistamine:

Lõika kalafileed sobivateks tükkideks. sega omavahel kuivatatud till, petersell, sidrunipipar ja sool. Puista kalatükid seguga ühtlaselt üle ja jäta umbes pooleks tunniks maitsestuma. Sega valmis taigen jahust ja õllest. Konsistents peaks olema vedelam kui pannkoogitaignal. Kui lusikas taignasse kasta ja siis välja võtta, peaks taigen vaevalt lusikat katma. Kuumuta sügaval pannil umbes 5 mm jagu õli. Kasta kalad kõigepealt jahusse ja siis taignasse. Hoia kala ühest otsast näppude vahel ja lase niipalju tainast ära tilkuda kui võimalik ning aseta pannile. Prae mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri kuumalt tartarkastme ja värske salatiga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar