Retsept:
4-5 keskmist kartulit
2 küpset avokaadot
peterselli või koriandrit
1 küüslauguküüs
2 sl laimimahla (umbes 1 laim)
0,5 tl soola
1/4 tl cayenne pipart
1 ploomtomat
0,5 punast sibulat
0,5 pikka kurki
Valmistamine:
Koori kartulid ja tükelda. Võivad olla sellised natuke suuremad ampsud, mitte päris vaeseomaks tükeldatud. Lase külmas vees liguneda umbes 5 minutit, kurna. Tõsta potti, kata külma veega, lisa veidike soola. Lase keema tõusta ja keeda madalal tulel 15-20 minutit kuni kartulid on pehmed. Nõruta ja lase jahtuda.
Samal ajal valmista kaste: aseta küüslauguküüs ja petersell (või koriander) köögikombaini ja töötle umbes 10 sekundit. Seejärel poolita avokaadod ja kraabi viljaliha välja. Tõsta ka see köögikombaini. Lisa laimimahl ja sool, ning püreeri. Järgmisena tõsta kombaini tomat ja sibul, ning töötle pulse reziimil 3-4 korda. Tomat ja sibul peaksid olema pigem tükeldatud, mitte püreestatud. Tükelda ka kurk. Tõsta täielikult jahtunud kartulitükid ja kurk kaussi, lisa avokaadosegu ja sega omavahel ilusti ära. Maitse ja kui vaja, lisa veel soola ning laimimahla. Võid serveerimisel peale raputada veidike cayenne pipart.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar