laupäev, 15. november 2014

Panzanella ehk Toskaana saiasalat

See on üks minu lemmikutest värskete salatite hulgas. Tervislik ja samas väga maitsev. Krõbedad ciabattakuubikud, värsked tomatid, paprika, sibul ja kurk. Kastmeks suurepärane vinegrett! See salat sobib hästi lisandiks nii grillitud liha kõrvale kui ka täiesti omaette toidukorraks. Kuni kõike kodumaist ja värsket veel on, seni tasub seda vitamiinipommi ka teha. Parim on lasta salatil umbes pool tundi enne serveerimist seista, et kõik ained seguneksid ja ciabattakuubikid jõuaksid maitsvat kastet endasse imeda. Erinevalt tavalisest saiast, ei lagune röstitud ciabatta salatis ära ja ei muutu ka püdelaks massiks vaid säilitab ilusti oma vormi. Pikemalt seistes ei ole kuubikud lihtsalt enam nii krõbedad.


 


Retsept:


2 suuremat tomatit
1 paprika
0,5 pikka kurki või paar lühikest
0,5 väiksem punane sibul
1 küüslauguküüs
basiilikut
soola
värskelt jahvatatud pipart 
1 dl Extra virgin oliivõli
3 spl Balsamico äädikat
5 viilu Ciabattat


Valmistamine:


Lõika ciabatta kuubikuteks ja rösti. Võid seda teha kergelt õlitatud pannil või ahjus (175 kraadises kuumuses umbes 15 minutit). 
Kastmeks sega omavahel oliivõli ja balsamico äädikas, lisa sool, pipar ja peeneks hakitud küüslauguküüs.
Tükelda aedviljad ja haki sibul peenikesteks viiludeks.  Kuigi tavaliselt on selles salatis punane sibul, siis seekord olid mul kodus sellised mahedamaitselised valged sibulad ja kasutasin hoopis neid. Basiilikulehti võib ka natuke peenemaks hakkida. Tõsta aedviljad kaussi, lisa röstitud ciabattakuubikud ja vinegrett ning sega kõik ilusti läbi. Parima maitse saavutamiseks lase salatil enne serveerimist umbes 30 minutit seista.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar