Retsept:
2 suuremat tomatit
1 paprika
0,5 pikka kurki või paar lühikest
0,5 väiksem punane sibul
1 küüslauguküüs
basiilikut
soola
värskelt jahvatatud pipart
1 dl Extra virgin oliivõli
3 spl Balsamico äädikat
5 viilu Ciabattat
Valmistamine:
Lõika ciabatta kuubikuteks ja rösti. Võid seda teha kergelt õlitatud pannil või ahjus (175 kraadises kuumuses umbes 15 minutit).
Kastmeks sega omavahel oliivõli ja balsamico äädikas, lisa sool, pipar ja peeneks hakitud küüslauguküüs.
Tükelda aedviljad ja haki sibul peenikesteks viiludeks. Kuigi tavaliselt on selles salatis punane sibul, siis seekord olid mul kodus sellised mahedamaitselised valged sibulad ja kasutasin hoopis neid. Basiilikulehti võib ka natuke peenemaks hakkida. Tõsta aedviljad kaussi, lisa röstitud ciabattakuubikud ja vinegrett ning sega kõik ilusti läbi. Parima maitse saavutamiseks lase salatil enne serveerimist umbes 30 minutit seista.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar