pühapäev, 16. november 2014

Sõrnikud

Sõrnikud ehk kohupiima-pannkoogid on heaks vahelduseks siis, kui tavalised pannkoogid on natukene liiga tavaliseks muutumas. Minul seostuvad sõrnikud lapsepõlvega ja eriti pühapäevahommikutega. Tavaliselt süüakse neid maitsvaid pätsikesi hapukoorega. Kui küpsetada vähem-magusaid, siis võib väga hästi ka moosiga proovida. Sel korral sõime neid maasika-toormoosiga ja maitses imehea.



Retsept:


400 g kohupiima
2 muna
1,5  dl nisujahu
4 sl suhkrut
soola
paneerimiseks jahu, riivsaia või mannat
õli praadimiseks ja soovi korral supilusikatäis võid. 

Valmistamine:


Klopi munad suhkruga lahti. Lisa kohupiim ja sega läbi. Sega omavahel jahu ja sool ning lisa ülejäänud ainetele, sega taignaks. Lase umbes pool tundi seista. Vormi pätsikesed ja veereta paneeringus. Mulle meeldib vormida kätega kõigepealt pallid, siis paneerida ja seejärel need pätsikesteks vajutada. Nii tulevad nad ilusad ja ümarad. Küpseta keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kulpruuniks. Parema maitse saavutamiseks võib pannil õlile lisada ka natuke võid.
Serveeri soojalt hapukoorega või moosiga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar