laupäev, 22. märts 2014

Pikkpoiss

Maitsev ja mahlane pikkpoiss. Serveeri keedetud- või ahjukartulitega (või kartlipudruga). Maitseb hästi ka külmalt võileiva peal.
Kui soovid teha väiksemat pikkpoissi, siis muuda koostisainete koguseid vastavalt.


 Retsept:

1,2 kg hakkliha
1 porgand
1 varsseller
1 sibul
0,5 punast paprikat
2 muna
4 šampinjoni
3 küüslauguküünt
1 tl pitsamaitseainet
2 tl soola
1 spl Worchesteri kastet
1 tl musta pipart
0,5 tl Cayenne pipart
2,4 dl riivsaia

Glasuurimiseks:
2 spl pruuni suhkrut
2 spl ketšupit
2 spl Dijoni sinepit

Valmistamine:

1. Peenesta porgand, seller, sibul, punane paprika, seened ja küüslauk köögikombainis (mitte päris püreeks).
2. Aseta hakkliha suurde kaussi ja lisa purustatud köögiviljad, Worcestershire kaste ja lahtiklopitud munad. Lisa pitsamaitseaine, sool, must pipar ja cayenne'i pipar. Sega omavahel.
3. Vala juurde riivsai ja sega kiiresti ülejäänud ainetega.
4. Määri küpsetusvorm kergelt õliga ja aseta sellele hakklihapall. Vormi pätsiks ja aseta 175 kraadisesse ahju.
5. Valmista glasuur. Selleks sega omavahel pruun suhkur, dijoni sinep ja ketšup väikeses kausis kuni suhkur on lahustunud. Kui ketšup on mahedamaitseline, võid lisada paar tilka tabascot või muud vürtsikastet.
6. Kui pikkpoiss on ahjus olnud 15 minutit, siis võta vorm välja ja määri lihapäts glasuuriga kokku pealt ja seejärel külgedelt.
7. Aseta vorm ahju tagasi ja küpseta veel 30 - 35 minutit.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar