pühapäev, 23. märts 2014

Tagurpidi ananassikook

See kook on väga hea maitsega, mahlane ja samas lihtne valmistada.





Retsept:


Vormi põhja:
50g võid
1 dl fariinisuhkrut
1 purk ananassirõngaid
Kirsse või kirsikompotti (kivid eemaldatud)
Taigen:
2 muna
2 dl suhkrut 
3 dl jahu
150 g sulatatud võid
2 dl ananassikompoti vedelikku
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola

Valmistamine:

 

1. Sulata 50g võid ja vala see vormi põhja. (Kasutasin 26.cm läbimõõduga ümmargust vormi.) Pudista fariinisuhkur ühtlase kihina selle peale. Laota ananassirõngad ilusa mustrina suhkrukihile. Ananassirõngaste keskele ja vahele võid asetada kivideta kirsse.
2. Vahusta muna ja 2 dl suhkrut kohevaks vahuks. 
3. Lisa sulavõi ja ananassikompoti vedelik.
4. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool ning lisa viimasena taignasse.
5. Vala taigen vormi ananassiviilude peale ja silu ühtlaseks.
6. Küpseta 180 kraadises ahjus 30-35 minutit. Ahjust välja võttes lase 10 minutit jahtuda ja keera alusele ümber
Serveeri vahukooretupsu või vaniljejäätisega.

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar