reede, 21. märts 2014

Porganditort


Kevade alguse puhul sai valmistatud selline küpsetis. Retsept on võetud Signe Rolfi raamatust "Maailma tordid". Väga hea ja maitsev tort - mahlane ja suur. Sama maitsev ka peale mõnepäevast külmkapis seismist.

Retsept


50g kreeka pähkleid
4 porgandit
2 muna
2 dl suhkrut
1,5 dl toiduõli
1,45 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
3 kiivit

Vahelemäärimiseks õuna- või apelsinimoosi

Kreem:
50 d võid
75 g kohupiima
3 dl tuhksuhkrut
0,5 tl vaniljesuhkrut

 

Valmistamine

1. Riivi porgandid ja haki pähklid.
2. Vahusta munad ja suhkur kohevaks. Lisa õli, pähklid ja porgandid.
3. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja kaneel ning lisa taignale. Kalla taigen võitatud lahtikäivasse vormi.
4. Küpseta ahju alumises osas 45-50 minutit. Keera kook restile ümber ja lase jahtuda. Mul oli seekord 26 cm vorm ja kook tuli tavalisest õhem. Väiksem vorm otsustas vahetult enne küpsetamist lihtsalt laiali laguneda. Kui kasutad 23 cm läbimõõduga vormi, tuleb natuke kõrgem kook, mille võid kaheks lõigata ja alumisele põhjale määrida kihi head kodust õunamoosi või apelsinimoosi (umbes 1,5 dl).
Kate:
5. Sega või, kohupiim, vanilje- ja tuhksuhkur kuni moodustub määritav mass. Kata kook kreemikihiga
6. Koori kiivid, lõika viiludeks ja aseta need koogile. Soovi korral võid kaunistada veel glasuuritud porgandiviiludega. Selleks lõika juurviljakoorijaga porgandist pikkupidi viilud. Keeda mõned minutid 1 dl vett 1.dl suhkruga, lisa porgandiviilud. Keeda veel paar minutit ja tõsta siis viilud kahvliga välja. Lase suhkruveel ära nõrguda ja aseta viilud küpsetuspaberile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar