laupäev, 22. märts 2014

Marineeritud porgandid

Vürtsikad porgandid, mis sobivad prae lisandiks, külmade lihalõikudega serveerimiseks, lihavõileiva vahele ja teiste soolaste toitude juurde.


Retsept:

 3 porgandit
40g värsket ingverit
2 küüslauguküünt
120 ml äädikat
1,5 tl meresoola
1,5 tl suhkrut
4 pipratera
1 tähtaniis
240 ml vett

 Valmistamine:

1. Koori porgandid ja viiluta juurviljakoorijaga. Koori ingver (umbes pöidlasuurune jupp) ja lõika õhukesteks viiludeks. Viiluta küüslauk. Aseta porgandiribad, küüslauguviilud, pipraterad ja tähtaniis klaaspurki. (Kui aniisi maitse ei meeldi, siis see ära jätta.)
2. Sega ingver, äädikas, sool, suhkur ja 240 ml (1 tass) vett väikeses kastrulis ja lase keema tõusta. Seejärel keera tuli väiksemaks ja sega puulusikaga kuni sool ja suhkur on lahustunud. Võta marinaad tulelt ja kurna läbi sõela.
3. Vala marinaad porganditele nii, et need oleksid täielikult kaetud. Keera kaas peale, lase jahtuda ja aseta purk külmkappi.

Porgandid on maitsestunud ja valmis söömiseks 2.nädala möödudes.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar