laupäev, 11. juuli 2015

Maasikagalett

Maasikahooaeg on käes! Marju on sel aastal õnneks palju ja nii jätkub neid niisama söömiseks ning piisavalt ka kookide jaoks. See siin on üks ütlemata maitsev ja kerge vaevaga valmiv maasikakook, mis muutub vahukooretupsu- või vaniljejäätisega serveerituna veelgi paremaks. Põhjaks on jällegi muretaigen.


Retsept:


Põhi:
100 g võid
200 g jahu
2 spl suhkrut
2 spl jääkülma vett

Tükelda külm või. Sega omavahel jahu ja suhkur. Lisa võitükkidele ja näpi need jahuga sõmeraks. Võib ka noaga hakkida või köögikombainis sõmera liiva taoliseks puruks segada. Lisa 2 spl jääkülma vett ja sega kiirelt ühtlaseks massiks. Vormi paksuks kettaks ja mässi toidukilesse. Tõsta taignaketas pooleks tunniks külmkappi.

  


Täidis:

5,5 dl tükeldatud maasikaid
1 dl mandlijahu
1 spl nisujahu
5 spl moosisuhkrut

Tükelda maasikad. Päris vaeseomaks ei ole vaja hakkida, lõika sellised suuremad tükid. Sega omavahel jahu, mandlijahu ja suhkur. Vala maasikatele ja sega kergelt läbi. Ma kasutasin igaks juhuks moosisuhkrut, sest maasikad on üsna mahlased ja ma ei tahtnud, et täidis kooki lahti lõigates viilude pealt maha valguks. Rulli taigen õhukeseks ümmarguseks kettaks. Taigna paksus võiks olla umbes 2 mm, see paisub küpsedes. Kummuta maasikasegu taigna keskele ja jäta servadest umbes 5 cm vabaks. Voldi taignaservad täidise peale, pintselda üle lahtiklopitud munaga ja puista peale veidi suhkrut. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Lase jahtuda ja serveeri vahukoore või vaniljejäätisega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar