See on üks lihtne ja kiire rabarberimagustoidu valmistamisviis. Tulemus on see-eest ülimaitsev ja viib lihtsalt keele alla. Rabarberi ja apelsinikoore maitse täiendavad teineteist suurepäraselt ja pruun suhkur lisab krõbedikule sellist head karamellimaitset, mida tavaline valge suhkur ei tee. Kasutasin seekord fariinisuhkrut, kuid võib ka demerara- või muscavado suhkrut kasutada.
Retsept:
700 g rabarberit
1 dl pruuni suhkrut
1 tl kaneeli
apelsinisukaadi või riivitud apelsinikoort
Puru:
100 g jahu
100 g võid
100 g kaerahelbeid
1 dl pruuni suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
Valmistamine:
Pese ja tükelda rabarber. Lisa apelsinisukaad või riivitud apelsinikoor. Sega läbi suhkru-kaneeliseguga ja aseta vormi põhja. Katte jaoks näpi kõik ained segamini, et moodustuks puru taoline mass. Laota see rabarberitükkidele ja küpseta 180 kraadises ahjus umbes 35 minutit või kuni kate muutub ilusaks kuldpruuniks ja krõbedaks. Serveeri kuumalt koos vaniljejäätise või -kastmega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar