Retsept:
Taigen:
1,5 tassi jahu
0,5 tassi kuuma vett
0,5 tl soola
Täidis:
1 porgand
2 keedetud kartulit
2 peotäit hiina kapsast
2 küüslauguküünt
pool tšillikauna
Väike jupp porrut
1 tl karripulbrit
1 sl sojakastet
Soola
Valmistamine:
Sega ja sõtku taigen ja lase sellel umbes pool tundi kausis niiske rätiku all seista.
Tükelda tšilli, porru, küüslauk, hiina kapsas ja riivi porgand. Prae köögiviljad pannil kergelt läbi, tõsta kaussi ja riivi juurde keedetud kartul. Maitsesta karripulbri, sojakastme ja soolaga. Lase jahtuda.
Rulli taigen jahusel laual õhukeseks ja lõika vormi või klaasi abil sobiliku suurusega kettad. Pane iga ketta sisse täidist. Niisuta ääred märja näpuga, keera taignaotsad kokku ja suru servad kahvliga kinni. Prae pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Võid vareenikuid ka hoopis soolaga maitsestatud vees keeta või aurutada.
Serveeri hapukoore ja maitserohelisega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar