neljapäev, 28. mai 2015

Krõbedad vareenikud

Maitsvad ja krõbedad vareenikud, mille taigen koosneb ainult kolmest komponendist. Täidist võib igaüks ise varieerida. Need siin on natuke vürtsikamad kui tavaliselt. Inspiratsiooni täidise valmistamiseks sain raamatust "Toidud ainult taimedest". Koguseid on veidike muudetud. Mõõtühik "tass" on ilmselt ameeriklaste "cup", mis on 236 ml. Raamatus soovitati valmis vareenikuid küpsetada ahjus, kuid mina praadisin pannil, kuni vareenikute pind oli kuldpruun ja krõbe. Ühe laari ma proovimiseks ka aurutasin praadimise asemel. Iga vareeniku alla lõikasin küpsetuspaberist tüki, et taigen aurutaja külge kinni ei kleepuks. Selgus et ka see variant on väga hea - tulemus on palju parema maitsega kui keedetud vareenikud või pelmeenid. Ei oskagi kohe öelda kumb on see lemmik - aurutatud või praetud.




Retsept:


Taigen:
1,5 tassi jahu
0,5 tassi kuuma vett
0,5 tl soola 

Täidis:
1 porgand
2 keedetud kartulit
2 peotäit hiina kapsast
2 küüslauguküünt

pool tšillikauna
Väike jupp porrut
1 tl karripulbrit
1 sl sojakastet
Soola

 

Valmistamine:


Sega ja sõtku taigen ja lase sellel umbes pool tundi kausis niiske rätiku all seista.
Tükelda tšilli, porru, küüslauk, hiina kapsas ja riivi porgand. Prae köögiviljad pannil kergelt läbi, tõsta kaussi ja riivi juurde keedetud kartul. Maitsesta karripulbri, sojakastme ja soolaga. Lase jahtuda.
Rulli taigen jahusel laual õhukeseks ja lõika vormi või klaasi abil sobiliku suurusega kettad. Pane iga ketta sisse täidist. Niisuta ääred märja näpuga, keera taignaotsad kokku ja suru servad kahvliga kinni. Prae pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Võid vareenikuid ka hoopis soolaga maitsestatud vees keeta või aurutada.
Serveeri hapukoore ja maitserohelisega.  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar